NOVO! Razpis za Erasmus+ mobilnosti študentov za namen študija in strokovne prakse v 2021/2022 in 2022/2023

Opogumi se in se prijavi na Erasmus+ študijsko izmenjavo! Veseli bomo tvoje prijave, saj se na fakulteti trudimo omogočiti mobilnost vsem, ki jih takšne izmenjave zanimajo.

V četrtek, 11. 11. 2021, je izšel NOV razpis za mobilnosti študentov za namen študija ali strokovne prakse v okviru programa Erasmus+

Razpis je na voljo TUKAJ.

Erasmus+ je evropski program na področju izobraževanja, usposabljanja, mladine in športa za obdobje 2021-2027.  Splošni cilj programa je z vseživljenjskim učenjem podpirati izobraževalni, poklicni in osebni razvoj
ljudi na področju izobraževanja, usposabljanja, mladine in športa v Evropi in širše ter s tem prispevati k trajnostni rasti, kakovostnim delovnim mestom in socialni koheziji, spodbujanje inovacij ter krepitev evropske identitete in aktivnega državljanstva.

Študente, ki ste zainteresirani za študij ali prakso v tujini v študijskem letu 2021/2022 ali 2022/2023, vabimo, da izpolnete prijavo za Erasmus+ mobilnost (na povezavi) in jo oddate po elektronski pošti na barbara.jurgec@mfdps.si.

Mobilnosti za namen študija ali prakse se lahko udeležite na partnerski univerzi ali v podjetju v eni izmed držav EU, Liechtensteinu, Norveški, Turčiji, Severni Makedoniji in Srbiji.

Nov Erasmus+ razpis prinaša številne novosti:
– višje štipendije,
– še več možnosti izmenjav,
– dodatke za študente z manj priložnostmi
– dodatke za zeleno potovanje…

Rok za oddajo prijav je 31. januar 2022 oz do porabe sredstev!

V kolikor bi želeli na izmenjavo že v pomladnem semestru 2022, je NUJNO, da oddate prijavo čim prej!

Vtise Erasmus študentov MFDPŠ, ki so se že udeležili mobilnosti, lahko preberete na naslednji povezavi.

Skip to content