Mednarodna izmenjava

Študij v tujini je edinstvena izkušnja, s katero utrdite znanje tujega jezika, izboljšate svojo zaposljivost, spoznate druge kulture ter pridobite mednarodna prijateljstva.
Študentje imate možnost, da v okviru programa Erasmus+ študirate na več kot 40 partnerskih institucijah v tujini, s katerimi ima naša fakulteta sklenjen medinstitucionalni sporazum. Oproščeni ste plačila šolnine in pridobite denarno pomoč Erasmus+.
Prav tako lahko v okviru programa Erasmus+ opravite strokovno prakso v podjetju v tujini, ki vam bo dala dragocene mednarodne delovne izkušnje. Poleg vsakodnevne rabe tujega jezika bo delo v mednarodnem okolju pomembno prispevalo k vaši karieri. V času prakse prejemate denarno pomoč Erasmus+.
Vtisi Erasmus študentov

Povezani smo z več kot 250 podjetji v regiji

Portret Tomaž Lapoša

Tomaž Lapoša

Projektni vodja, Pomurski tehnološki park

“V Pomurskem tehnološkem parku smo zelo zadovoljni s sodelovanjem s fakulteto. Študenti rešujejo naše podjetniške izzive, se zelo poglobijo v tematiko, naredijo analize trga in predloge rešitev. Hkrati s fakulteto sodelujemo tudi pri prijavah in izvajanju projektov.”
Portret Urša Gradišnik

Urša Gradišnik

Vodja marketinga Interdent d.o.o.

“Opravljanje strokovne prakse v podjetju je izjemna priložnost, da kot študent povežeš teorijo s konkretno prakso, zato je povezovanje fakultete s podjetji izjemno velikega pomena.”
Portret Melanija Korošec

Melanja Korošec

Direktorica strateškega marketinga, Marles hiše Maribor, d.o.o.

“Stik s študenti in predavanja na fakulteti so mi v posebno veselje, saj trdno verjamem v direktni prenos znanja iz prakse v študentske klopi. Elan kot inovativna globalna blagovna znamk, stremi k nenehnim izboljšavam, stik z mlajšo populacijo pa nam mnogokrat poda neprecenljivo mnenje in zunanji pogled na naše delo. Velikokrat se prav skozi debato, ali pa projektne naloge študentov utrnejo zanimive ideje in razmišljanja, ki navdihujejo.”

Karierni center

Karierni center MFDPŠ redno obvešča o kariernih priložnostih, razpisih štipendij, priložnostih izobraževanja in prakse doma in v tujini, možnostih zaposlitve ter samozaposlitve. Je središče svetovalne in podporne storitve študentom z vidika sodelovanja z delodajalci, svetovanja pri študiju, pomoči pri pripravi na zaposlitev, mednarodni mobilnosti in pridobivanju praktičnih izkušenj.

Tutorstvo

Tutorji na MFDPŠ so študenti, ki so svoje znanje pripravljeni deliti s sošolci. So samoiniciativni, zavzeti ter pripravljeni kadarkoli priskočiti na pomoč drugim. Tutorstvo je organizirano tako, da študentom lajša vključevanje v študij in študijsko okolje, omogoča podporo in pomoč pri najzahtevnejših predmetih ter nasvet pri študiju, tudi v primerih težav, ki se morebiti pojavijo med študijem. Tutorstvo krepi tesno povezavo med študenti in visokošolskimi učitelji ter fakulteto.

Študentska konferenca

Študentska konferenca KoMe (konferenca mednarodnih) združuje študente in diplomante ter daje priložnost, da javno predstavijo in objavijo svoje raziskovalne dosežke in ideje s področja podjetništva, ekonomije in managementa. Je tudi okolje, v katerem se lahko mladi udeleženci odzivajo na aktualne družbene in gospodarske razmere, izmenjujejo mnenja s svojimi kolegi ter se strokovno in poslovno medsebojno povezujejo.


CELJE

VELIKO MALO MESTO

Prebivalstvo: 38.079 (2017)
Površina: 22,714 km²
Celje je mesto z velikim srcem, kjer študira kar okoli 1.800 študentov. Če si tudi ti želiš študija v odličnem okolju, je Celje prava izbira zate. Do mesta so dobre povezave z javnim prevozom, veliko pa je tudi parkirnih mest. V prostem času se odvijajo organizirane študentske aktivnosti in kulturne prireditve. Za športne navdušence je v mestu precej možnosti, od fitnes centrov, do bazena, atletskega stadiona in zelenega oddiha v okoliških gozdovih ali na celjski koči.
Študij v Celju ti omogoča odlično izhodišče za tvojo kariero. V regiji delujejo mnoga uspešna podjetja različnih industrij in zmeraj več tudi visokotehnološka podjetja.
Kmalu odpira svoja vrata tudi Generator, ki bo vseboval znanstveno industrijski park in prostore za start up podjetja ter inovativne posameznike.

Študentski dom

Dijaški in študentski dom Celje je blizu mestnega jedra. Do fakultete vodi kratek, 15-minutni sprehod. Študentom je namenjen en stolpič, ki je ločen od dijaškega dela. Poleg namestitve imate možnost prehrane, uporabe pralnega in sušilnega stroja ter skupne prostore za druženje.
student@dijaski-dom.si
www.dijaski-dom.si/studenti
Študentje lahko bivate tudi v zasebnih nastanitvah ali Mladinskem centru Celje.

Študentska hrana

Študentje imate v času študija možnost subvencionirane študentske prehrane, ki je delno financirana s strani države (2,63 EUR). Upravičenci do so vse osebe s statusom študenta, ki se izobražujejo na višjih strokovnih šolah in visokošolskih zavodih v Republiki Sloveniji.
Študenti, ki želijo izkoristiti pravico do subvencionirane prehrane, se morajo prijaviti v sistem na točkah subvencionirane študentske prehrane, v Celju to urejate na KŠOC (Mariborska cesta 2).
Seznam ponudnikov subvencionirane prehrane
Študentska soba
  • 233 ležišč
  • 1 in 2 posteljne sobe
  • Fitness
Študentska prehrana 1
Študentski dom
Fitnes
Študentska prehrana 2
Velika izbira restavracij s študentsko hrano.

Športno družabne aktivnosti

Aktivnosti in druženja za mlade organizira Mladinski center Celje, Klub študentov občine Celje, mladim pa so na voljo tudi dve kini, mestno gledališče, drsališče, fitnes centri, bazen in številni lokali v mestnem jedru.
Celje nudi številne sprehajalne, kolesarske in pohodniške poti, ki obkrožajo staro mestno jedro in vodijo v Mestni gozd z Drevesno hiško, na Šmartinsko jezero ali na Celjsko kočo, ki je zimsko-letna športna destinacija z lepim razgledom na mesto in Pustolovski park.
Skip to content