Študij na MFDPŠ za tujce iz Srbije, Bosne in Hercegovine, Kosova, Severne Makedonije in Črne Gore

Na MFDPŠ objavljamo prijavno-sprejemni postopek za vpis za Slovence brez slovenskega državljanstva in tuje državljane iz držav nečlanic EU.

Na fakulteti na dodiplomski stopnji  izvajamo dva študijska programa in sicer Ekonomija v sodobni družbi (UN) in Poslovanje v sodobni družbi (VS). Več o programih si lahko preberete TUKAJ ali v ZLOŽENKI.

INFORMATIVNI DAN

V sredo, 9. 6. 2021 ob 18.00 organiziramo spletni informativni dan za kandidate za vpis iz Srbije, Bosne in Hercegovine, Kosova, Severne Makedonije in Črne Gore. Povezava: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZArfuGgrToiH9RGjzYuh9UjLta4JVsaIJcM

Meeting ID: 846 9883 1850, Passcode: info

ŽELITE VEDETI VEČ?

Ime in priimek
E-mail
Strinjam se s prejemanjem e-obvestil za namen obveščanja po e-pošti o študijskih programih, dogodkih in novostih in da fakulteta shrani elektronski naslov, ime, priimek in ostale podatke. Več informacij o politiki MFDPŠ o varstvu osebnih podatkov.
VPISNA MESTA

Vpi​sna mesta za Slovence brez slovenskega državljanstva in tujce (državljane držav nečlanic Evropske unije) na MFDPŠ.

Ekonomija v sodobni družbi (UN): 1. letnik – 10 mest redni študij
                                                                    – 10 mest izredni študij

Poslovanje v sodobni družbi (VS): 1. letnik  – 4 mesta redni študij
                                                                     – 10 mest izredni študij

PRIJAVA IN ROKI
Prijavo za vpis kandidat odda preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ http://portal.evs.gov.si/prijava/
1. prijavni rok: 16. 2. – 20. 7. 2021
2. prijavni rok: 20. 8. – 27. 8. 2021
Več o prijavi TUKAJ

DOKAZILA IN ZAHTEVANA DOKUMENTACIJA OB PRIJAVI ZA VPIS

Več informacij TUKAJ.

PRIZNAVANJE V TUJINI PRIDOBLJENEGA IZOBRAŽEVANJA ZA NAMEN NADALJNJEGA IZOBRAŽEVANJA

Postopek priznavanja tujega izobraževanja za namen nadaljevanja izobraževanja se izvaja na Mednarodni fakulteti za družbene in poslovne študije (MFDPŠ). Več TUKAJ.

ŠOLNINA
Na osnovi podpisanih protokolov o sodelovanju na področju izobraževanja, so državljani Črne Gore, Kosova, Severne Makedonije, Bosne in Hercegovine ter Srbije za vpis izenačeni z državljani Slovenije in državljani držav članic Evropske unije glede plačila stroškov študija, torej so oproščeni plačila šolnine za tujce za redni študij.

ZNANJE SLOVENSKEGA JEZIKA
Študij se izvaja v slovenskem jeziku. Študenti morajo do zaključka študija opraviti izpit iz slovenskega jezika (osnovna raven). Več informacij TUKAJ.

Več informacij o možnostih opravljanja izpita iz slovenskega jezika, si lahko kandidati preberejo na spletni strani Ministrstva za notranje zadeve, kjer so objavljene informacije za tujce.

Kandidatom, ki so končali osnovno in/ali srednjo šolo v Sloveniji ali dvojezično srednjo šolo v tujini (drugi jezik slovenščina), ni potrebno opravljati izpita iz slovenščine. Prav tako ni treba opravljati izpita iz slovenščine kandidatom, ki so zaključili dodiplomski študij v Sloveniji.

ZAVAROVANJE

NASTANITEV V CELJU
DRUGE INFORMACIJE
Study in Slovenia