Zaključek projekta Passport to Export

30. 6. 2020 se je zaključil mednarodni projekt »Passport to Export«, v okviru katerega je MFDPŠ sodelovala s slovenskimi in avstrijskimi fakultetami in podjetji. Triletni projekt je bil osredotočen na podporo razvoja novih produktov in internacionalizacijo tehnoloških podjetij na razvitih trgih Švice in Italije.

Temeljni cilj projekta je bil povečati število internacionaliziranih malih in srednjih podjetij na čezmejnem območju, predvsem tehnološko in inovacijsko naravnanih podjetij, saj se za gospodarstvo in ponudnike tehnologij na tem področju odpira trajna mednarodna rast in izvozni trg.

V projektne aktivnosti so bili uspešno vključeni tudi študenti MFDPŠ s pripravo projektnih nalog in izvoznih načrtov za sodelujoča podjetja, ki so preko tega pridobivali praktična znanja iz realnega poslovnega okolja.

Pomemben rezultat projekta je v tudi v pripravljeni e-učilnici, v kateri so vsem zainteresiranim na voljo napotki za internacionalizacijo, pripravo izvoznih načrtov, ter e-brošura z vsemi pomembnimi informacijami za odločitev o internacionalizaciji, ki jih mora podjetje upoštevati ob vstopu na tuje trge.

Več informacij o projektu na https://www.passporttoexport.com/