Zaključila se je poletna šola 2023 z naslovom “Green Innovative Moving Entrepreneurship“. Letošnja poletna šola, organizirana v okviru pobude Erasmus+, je bila velik uspeh in je pomenila pomemben mejnik na poti spodbujanja zelene mobilnosti in trajnostnega podjetništva.

Poletna šola se je začela 4. septembra in je bila rezultat sodelovanja različnih evropskih fakultet iz Slovenije, Portugalske, Poljske, Avstrije in Romunije. Lokalno podjetje iz Slovenije, NewBike, je igralo ključno vlogo v programu in študentom ponudilo priložnost za razvijanje in predstavitev svojih inovativnih poslovnih idej.

Glavni cilj poletne šole je bil spodbuditi kreativnost in inovativnost na področju trajnostne mobilnosti. Poseben poudarek je bil na okolju prijaznih kolesarskih rešitvah, ki so v skladu z vizijo NewBike. Študentje so imeli priložnost razvijati poslovne ideje, ki podpirajo “zeleno mobilnost” in imajo tudi potencial, da postanejo startupi ali franšizne priložnosti.

V okviru programa so študentje v skupinah pridno delali, razmišljali in izpopolnjevali svoje poslovne koncepte. Vrhunec so bile predstavitve teh inovativnih idej, ki so odražale kreativnost in podjetniški duh udeležencev.

Iskreno se zahvaljujemo vsem sodelujočim partnerjem:

  • NewBike,
  • ESTG – Ecole Supérieure des Techniques de Gestion,
  • Universitatea Politehnica Timisoara,
  • Univerza Maria Curie-Sklodowska v Lublinu – UMCS,
  • FH Burgenland.

Poletna šola 2023 je bila celostna izkušnja, kjer so se rodile odlične ideje, stkala tesna prijateljstva in bila okrepljena vizija za zeleno prihodnost. Veselimo se več takšnih sodelovanj v prihodnosti.

Skip to content