Vabilo na 10. KoME študentsko konferenco “Izzivi poslovanja v eko dobi”

Študentski svet Mednarodne fakultete za družbene in poslovne študije
vas vabi k sodelovanju na 10. KoME študentski konferenci

“Izzivi poslovanja v eko dobi”

ki bo potekala 28. maja 2020 od 9.00 dalje.

Konferenca bo potekala v e-okolju preko aplikacije Zoom
(prijavljeni udeleženci bodo prejeli povezavo za dostop nekaj dni pred dogodkom).

Elektronska prijavnica je dosegljiva na POVEZAVI.

Študentski svet MFDPŠ je po razmisleku in aktualnih dogodkih, kot so demonstracije aktivistov, požari, poplave ali pomanjkanje vode, kot posledica podnebnih sprememb, določil letošnjo temo 10. KoMe študentke konfernece “Izzivi poslovanja v eko dobi”. Podjetja imajo zelo pogosto v viziji poudarjeno družbeno odgovornost, vendar je pomembno le to, kaj ta pomeni v praksi? Vsi si želimo čistega zraka, nizkih računov za električno energijo, samozadostnost ter neokrnjeno naravo. Zaradi tega pa pogosto prihaja do konfliktnih situacij in navzkrižja interesov. Katere težave lahko zaradi tega pričakujemo in jih bomo primorani rešiti v prihodnosti? Bomo pravočasni ter izkoristili situacijo v svojo korist ali nas bo konkurenca prehitela? Za goste študentske konfernece smo povabili strokovnjake, ki se dnevno že ukvarjajo s to tematiko. K sodelovanju in razpravi na dogodku želimo vzpodbuditi tudi študente. Vabljeni k oddaji prispevkov v čim večjem številu.

Na študentski konferenci bodo sodelovali tudi zanimivi gostje s svojimi predstavitvami:

  • mag. Marko Zidanšek, Simbio,
  • g. Lucian Perger, direktor podjetja Perger 1757 d.o.o,
  • dr. Miha Mikelj, gibanje mladi za podnebno pravičnost (Izredno stanje našega planeta Zemlje),
  • dr. Marinka Vovk, ponovna uporaba,
  • mag. Katja Kolenc, Europe Direct Savinjska in dr. Nada Trunk Širca, MFDPŠ (EU politike in ukrepi na področju okoljevarstva in vloga izobraževanja),

Letošnja študentska konferenca predstavlja priložnost za spodbujanje podajanja znanj, mišljenj in ugotovitev na področju podjetništva, inovativnosti, okoljevarstva, družbene odgovornosti podjetij, razvoja novih izdelkov ipd. Vabimo vas, da predstavite svoja projektna, raziskovalna, seminarska ali zaključna dela, ki so nastala v času študija.