Saša Brezovnik – predstavnica MFDPŠ na zimski univerzijadi v Sibirji

Saša Brezovnik je naša alpska smučarka, ki je leta 2016 je postala mladinska svetovna prvakinja na ekipni tekmi in osvojila bronasto medaljo v kombinaciji. Na 29. zimski univerzijadi, ki je v mesecu marcu 2019 potekala v Krasnojarsku v Rusiji je Saša kot predstavnica naše fakultete nastopala v alpskem smučanju. Saša je študentka visokošolskega strokovnega programa Poslovanje v sodobni družbi. 

Njene vtise s tekmovanja in študija na MFDPŠ lahko preberete v nadaljevanju:

  • Kaj se vam je najbolj vtisnilo v spomin z zimske univerzijade?

Vtisi so neprecenljivi. Mogoče si ob odhodu nisem znala predstavljati, da gre za tako veliko tekmovanje, a mi je bilo že ob prihodu na vrata v univerzitetno vas jasno, da je tekmovanje na nivoju olimpijskih iger, samo, da se jih lahko udeležijo zgolj študentje. Varnost je bila na izredno visokem nivoju, vas je bila zagrajena, ob vstopu v njo je vsakič potekal bolj izostren pregled kot na letališčih, brez akreditacije praktično nisi mogel nikamor. Težko bi izbrala dogodek, ki se mi je najbolj vtisnil v spomin, saj jih je bilo veliko. Mogoče bi izpostavila celotno slovensko ekipo! Vsako tekmo smo spodbujali eden drugega, se povezali kot zelo dobri prijatelji in delovali kot prva ekipa! Ti trenutki preživeti z njimi mi bodo nedvomno za vedno ostali v lepem spominu.

  • Kako vam ob urniku, ki verjetno vključuje ogromno treningov in ostalih športnih aktivnosti, uspe najti dovolj časa za študij?

Najprej se moram zahvaliti za razumevanje nosilcev predmetov na fakulteti. Z vsakim posebej se tako dogovarjam kako kljub odsotnosti pri vajah in predavanjih opravim vse obveznosti in se prijavim na izpit. Ni lahko. Ob pestrem urniku treningov in tekmovanj, si običajno vse organiziram v naprej, saj mislim, da brez discipline ne bi mogla redno končati letnika.

  • Kaj vam je v okviru študija pri nas najbolj všeč?

V okviru študija so mi najbolj všeč vključevanja gostov iz prakse. Tako so predavanja bolj zanimiva, dobivamo širši pogled na svet in študentom tako ponudijo še bolj neposredni vpogled v to, kako se razlikuje praksa od zapiskov v učbenikih.

  • Nam morda lahko zaupate, kakšne so vaše ambicije za prihodnost glede športa in vaših poklicnih želja?

Iskreno sem trenutno glede športa v dvomih kako naprej. Za sabo imam dve zelo slabi sezoni. Predvsem je zelo težko, ker je veliko stvari na katere ne moram vplivati, in jih spremeniti, smučanje pa je tudi zelo drag šport. Vse preveč je vanj vpletena politika in denar in premalo ljudi, ki bi delali s ciljem po čim boljših rezultatih. Ob koncu letošnje sezone me tako čaka mogoče najtežja odločitev do zdaj, ali vztrajat naprej, saj vem da nisem slaba smučarka ali se posvetit dokončanju študija in iskanju službe.

 

Saši želimo uspešno pot še naprej, kakorkoli se bo odločila, verjamemo, da bo izbrala pravo pot zase!