Prvo srečanje doktorskih študentov v štud. letu 2020/2021

Z izvedbo doktorskega študijskega programa v študijskem letu 2020/2021 na MFDPŠ začenjajo v ponedeljek, 23. novembra 2020, ko bo 15 študentov iz različnih držav sveta uvodoma nagovoril dekan MDFPŠ doc. dr. Srečko Natek. Na uvodnem srečanju bosta spregovorila tudi prodekan MFDPŠ izr. prof. dr. Kristijan Breznik in predstojnik programa prof. dr. Dušan Lesjak.

Študenti iz tujine so v doktorski študij vključeni od samega začetka izvajanja študija, saj celotna izvedba poteka v angleškem jeziku. Prav izvedba študijskega programa v angleščini pomeni prispevek k večji internacionalizaciji izobraževanja doma, kar prispeva k izboljšanju kakovosti mednarodne razsežnosti slovenskega visokega šolstva.

Novost letošnje izvedbe je, da se v doktorski program vključujeta ugledna tuja profesorja – eden največjih strokovnjakov s področja managementa znanja iz ZDA dr. Jay Liebowitz in dr. Moti Zwilling, ki je priznan strokovnjak po vsem svetu. Dr. Jay Liebowitz je izdal prvi priročnik o managementu znanja, med 11.000 predavatelji področja management znanja na svetu, je uvrščen na ugledno drugo mesto, pomagal pa je tudi razviti magistrski in doktorski študijski program Managementa znanja na MFDPŠ.

Dr. Moti Zwilling ima dva doktorata znanosti – iz računalništva/bioinformatike in iz marketinga, njegovi področji sta zlasti podatkovna znanost in kibernetska varnost.

 

 

 

 

Skip to content