Včeraj so na fakulteti potekale predstavitve 12 projektnih nalog, ki so jih študenti v sklopu predmeta Podjetništvo pripravili za 4 različna podjetja, in sicer za Inštitut Rehatopia, Adinara Branka Aralica s.p., Pomurski tehnološki park d.o.o. in Diolic d.o.o., ki je zastopnik finskega podjetja Nature Line Cutlery OY.

Tematike projektnih nalog so se nanašala na krožno gospodarstvo, ponovno predelavo odpadkov, jedilni pribor za večkratno uporabo iz ekoloških materialov, ki ga je možno prati v pomivalnem stroju in kadarkoli ponovno predelati, na spodbujanje podjetniške aktivnosti s pomočjo Co-working prostorov in podpore star-upom, ter oblikovanje ponudbe rehabilitacijsko turističnega centra. Vse študente je s svojo prisotnostjo počastil tudi direktor podjetja Nature Line Cutlery OY, g. Petteri Vilkman, ki je za ta namen prišel na obisk v Slovenijo.

Pri predmetu Podjetništvo, pod izvedbo doc. dr. Gregorja Jagodiča in mag. Danijele Kocuvan, vsako leto poskrbimo, da se študenti naučijo praktičnih podjetniških veščin in razumevanja podjetniškega okolja. Študenti se na praktičnih primerih naučijo največ in tudi bolje razumejo teoretična znanja, ki so pri predmetu Podjetništvo precej kompleksna in pogosto povezana tudi z mnogimi drugimi predmeti (marketing, finance, računovodstvo, ekonomika, človeški viri, komuniciranje), znanji, veščinami in osebnostnimi lastnostmi posameznikov.

Skip to content