Predstavitev delovanja Celjskega mladinskega centra

V petek, 8. 10. 2021 smo za naše študente, še zlasti za študente 1. letnika, pripravili predstavitev delovanja Celjskega mladinskega centra.

Ga. Samanta Hadžić Žavski iz Celjskega mladinskega centra je študentom predstavila aktualne mednarodne projekte, ki so usmerjeni v razvoj mladinskega dela ter v spodbujanje nadgradnje kompetenc mladinskih delavcev. Predstavljen je bil projekt GAMEFY, pri čemer so udeleženci lahko testirali spletno igro na temo prepoznavanja lažnih novic. Predstavljen je bil projekt na področju športa Adaptive sport programs, ki je usmerjen v razvoj športnih aktivnosti za tri ciljne skupine (gibalno ovirane osebe, osebe z okvaro vida in osebe z motnjami v duševnem zdravju). Študenti so spoznali tudi projekt Storytelling for youth work, konkretneje namizno igro, ki jo trenutno razvijajo ter projekt APEL ter kartice za usposabljanje, ki so jih razvili tekom tega projekta. Študenti so bili povabljeni k udeležbi na strukturiranem dialogu Mladi in mediji, ki bo potekal v oktobru. Predstavljena je bila tudi Informacijska točka EUROPE DIRECT Savinjska, ki že 5 mandatno obdobje deluje v okviru Celjskega mladinskega centra.

Predstavitev je potekala v okviru Tednov vseživljenjskega učenja 2021. MFDPŠ je tudi letos sodelovala v partnerski mreži Regijskega študijskega središča Celje.

Skip to content