Predavanje o umetni inteligenci: odkrivanje novih odnosov v digitalni dobi

Včeraj, 23. maja 2023, je na Mednarodni fakulteti za družbene in poslovne študije potekalo osupljivo predavanje z naslovom “Novi odnosi v dobi umetne inteligence“. Gost predavanja, gospod Boris Cergol, regijski vodja podatkovne discipline v podjetju Endava, je udeležence popeljal skozi hitro rastoče področje generativne umetne inteligence, ki postaja vse bolj ključno v sodobnem tehnološkem svetu.

Gospod Cergol je z udeleženci delil najnovejše dosežke in raziskave na področju generativne umetne inteligence. Poudarek predavanja je bil na tehnologijah, ki spreminjajo naš svet, od velikih jezikovnih modelov do digitalnih asistentov, semantičnega iskanja, multi-modalnega modeliranja, generatorjev kode in OpenAI vtičnikov.

Predstavljeni so bili ne samo tehnološki dosežki, ampak tudi kako ti vplivajo na družbo, ekonomijo in odnose med ljudmi, inteligentnimi agenti ter inštitucijami. G. Cergol je razpravljal o tehnološki deflaciji, ki jo prinaša umetna inteligenca, kar je privedlo do živahnega dialoga in razprave o prihodnjih potencialnih spremembah, ki jih prinaša ta revolucionarna tehnologija.

Poleg tega je g. Cergol spodbudil razmišljanje o novih oblikah digitalnih trgov in vloge generativne umetne inteligence v njih. Poudaril je, kako te tehnologije prinašajo nove priložnosti, ne samo za posameznike, ampak tudi za družbo kot celoto.

Predavanje je služilo kot odličen uvod v svet napredka, ki ga prinaša umetna inteligenca. Izpostavilo je pomembnost razumevanja hitrega napredka na tem področju in kako lahko ta napredek oblikuje naš svet. Hkrati pa je opozorilo na izzive, ki jih prinaša ta tehnologija, in spodbudilo k odprti razpravi o teh vprašanjih.

Skip to content