Spoštovani študentje,

obveščamo vas, da je Vlada RS sprejela novi Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 (Uradni list RS, št. 174/21; v nadaljevanju: Odlok), v katerem je kot novost zapisano:

  • za tiste študente, ki pogoj PCT izpolnjujejo s testiranjem oz. samotestiranjem, Odlok določa, da je pogoj izpolnjen, če se osebe izkažejo z veljavnim osebnim dokumentom in razpolagajo z enim izmed dokazil (npr. digitalno Covid potrdilo, Evidenčni list, ipd.),
  • v zaprtih prostorih je predpisana obvezna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2 (maske iz blaga niso več ustrezne),
  • od 17. 11. 2021 naprej se testiranje s testi HAG za samotestiranje za študente izvaja trikrat tedensko (na podlagi določila iz Odloka vam pripada 15 testov mesečno, ki jih na ustaljeni način dvignete v lekarnah). Študentke in študenti prinesejo svoj komplet za samotestiranje in se samotestirajo ob vstopu v stavbo (označeno mesto za samotestiranje) in izpolnijo evidenčni list, ki ga prinesejo s sabo, s katerim dokazujejo izpolnjevanje pogojev za udeleževanje v študijskem procesu ter ga pokazati pooblaščeni osebi. Evidenčni list je dostopen tukaj.
Ob vhodu v prostore fakultete je obvezno razkuževanje rok.
 
Študentkam in študentom, ki pogoja PCT (vključno s samotestiranjem) ne bodo izpolnjevali, vstop na fakulteto ne bo dovoljen.
Skip to content