Erasmus+ virtualne mobilnosti v času socialnega distanciranja

Je pandemija koronavirusa spremenila vaše načrte za Erasmus+ mobilnost?
Predstavlja tri mesečna minimalna mobilnost predolgo obdobje, vi pa bi vseeno radi pridobili mednarodne izkušnje?
Ste v času socialnega distanciranja morda spoznali, da lahko virtualne izmenjave postanejo novo orodje za spletno učenje?
Potem je projekt Erasmus+ virtualna mobilnost morda za vas.

Program ponuja dostopno in morda prelomno orodje za mlade za pridobivanje mednarodnih izkkušenj preko spletnih interakcij. Mladi se lahko udeležijo številnih virtualnih aktivnosti, h katerim jih lahko spodbudijo tudi mladinski delavci ali zaposleni v izobraževalnih institucijah. Program vsebuje vse od tečajev do pogovorov in okroglih miz v različnih obsegih, trajanjih, tematikah in številu udeležencev. Bistvo vseh je, da se majhne skupine predstavnikov različnih narodnosti povezujejo in sodelujejo virtualno z namenom ustvarjanja boljše prihodnosti.

Evropski mladinski portal omogoča prijavo v virtualno mednarodno izmenjavo in v svojem programu obljublja spletne debate, ki pomagajo razvijati kritično razmišljanje udeležencev in posredno ustvarijo tudi mnenjski vpliv. Potekajo v angleščini, francoščini in arabščini.  Več o možnostih prijave in preteklih dogodkih pa si ogledate na samem portalu.

Kratek video, ki opisuje program Erasmus+ virtualna mobilnost, si lahko pogledate tukaj.