Erasmus+ študijska izmenjava študentke na Univerzi v Splitu

Študentka programa Poslovanje v sodobni družbi Sabina Močnik se je udeležila Erasmus+ študijske izmenjave na Ekonomski fakulteti Univerze v Splitu (Sveučilište u Splitu). Od februarja do junija 2018 je opravljala izbrane predmete pomladnega semestra izbrane fakultete.

Svojo izkušnjo je delila z nami: »Pa kaj boš doli na Hrvaškem, tja lahko greš vsako poletje. Saj sploh ne boš izboljšala angleščine, hrvaščino pa itak že znaš!« S takšnimi in podobnimi stavki sem se srečevala, preden sem se odpravila na pot v Split. Sedaj lahko rečem, da je bila to ena izmed boljših odločitev v mojem življenju. Spoznala sem ljudi različne narodnosti, od Italijanov, Poljakov, Nemcev, Francozov in Turkov, pa celo Južnoafričanov. V tem obdobju zares ugotoviš kdo si in kaj si želiš v življenju, naučiš se novih besed v tujem jeziku ter izboljšaš tiste, katere že znaš. Postaneš bolj samostojna in potrpežljiva oseba. Vsakemu, ki vsaj malo razmišlja o tem, ali bi šel na izmenjavo, lahko rečem samo: pojdi! Takšne odločitve se nikoli ne obžaluje.

Cilj Erasmus + mobilnosti je izkušnja v tujini  v obliki študija ali prakse, ki omogoča pridobitev spretnosti in znanj, ki lahko dolgoročno pozitivno vplivajo na študentov osebni, kot tudi strokovni razvoj. MFDPŠ ima podpisanih 46 bilateralnih sporazumov z državami EU kot tudi ostalimi državami izven EU.