Poletna šola na temo podatkove znanosti v Neaplju

Med 11. in 15. septembrom 2023 je na neapeljski fakulteti Federico II potekala poletna šola z naslovom Advanced Analytics for Data Science, ki so se jo udeležile študentke magistrskega študijskega programa Management znanja in prof. dr. Kristijan Breznik. Ta intenzivni program je združil študente, raziskovalce in strokovnjake z namenom raziskovanja sodobnih tehnik analize podatkov.

Poletna šola se je osredotočala na podajanje sodobnih parametričnih in neparametričnih metod analize podatkov. Udeleženci so se poglobili v upravljanje podatkov, predprocesiranje, fuzijo in napredno analitiko. Interaktivne nadzorne plošče so bile izjemna funkcija, ki je omogočala praktično analizo.

V središču pozornosti so bile aplikacije iz resničnega sveta, s strokovnjaki, ki so delili vpoglede s področja podjetniške, zdravstvene in IT varnosti. Program je vključeval virtualna in osebna srečanja s poudarkom na praktičnih delavnicah. Ta pristop je zagotovil takojšnjo praktično uporabo.

Udeleženci poletne šole so pridobili celovit vpogled v podatkovno znanost, praktične veščine in izpostavljenost izzivom iz resničnega sveta.

Skip to content