Danes je na naši fakulteti potekala študentska konferenca na temo “Prihodnost dela in učenja: Umetna inteligenca kot ključni faktor uspeha?”, ki jo že 14. leto zapored organizira Študentski svet MFDPŠ.

Uvodni del konference je osvetlil vpliv umetne inteligence (UI) na izobraževalni proces, kjer je mag. Mojca Guštin predstavila primere izboljšav učenja in kreativnosti z uporabo umetne inteligence. Nadaljevanje je prineslo vpogled v transformacijo trženja z go. Majo Umek, ki je delila izkušnje iz prakse startup podjetij in poudarila, kako AI spreminja gradnjo blagovnih znamk. Mag. Andrej Guštin je zatem razpravljal o etičnih dilemah in tržnih dinamikah, ki jih prinaša umetna inteligenca, in jih podkrepil s praktičnimi primeri iz gospodarstva. Na koncu pa je naša diplomantka, ga. Mojca Lubanjšek Pehant osvetlila, kako digitalna orodja spreminjajo komunikacijske vzorce, hkrati pa izpostavila izzive v ohranjanju medčloveške povezanosti.

Ponosni smo, da smo tudi letos zbrali zanimive goste in aktualne teme. Letošnja KoMe konferenca ni le izpostavila pomembnosti umetne inteligence v sodobni družbi, temveč je tudi opremila udeležence z znanji, ki jim bodo koristili na njihovi akademski poti in nadaljnji karieri.

Skip to content