Dan po diplomi – novost v Celju za mlade iskalce zaposlitve in študente

V torek, 8. 5. 2018, je bil na MFDPŠ izveden izjemno obiskan dogodek Dan po diplomi, ki smo ga izvedli v sodelovanju z direktorjem Term Dobrna, dr. Alešem Semejo, kot gonilno silo projekta Dan po diplomi, Prvo Osebno zavarovalnico in Telekomom Slovenije. Projekt Dan po diplomi je najprej zaživel v Ljubljani, sedaj je bil prvič izveden v Celju in glede na odziv in interes, bomo z dogodki nadaljevali tudi v bodoče.

Direktor Term Dobrna, doc. dr. Aleš Semeja, je mladim predstavil kako naj uspešno kandidirajo za delovno mesto, kako se naj pripravijo na selekcijski postopek pri delodajalcih, kako obdržati službo in graditi kariero. Spregovoril je tudi o najpogostejših zmotah mladih o podjetništvu ter ključnih vprašanjih, ki si jih naj postavi oseba pred pričetkom samostojne podjetniške poti. Vodja kadrovske službe na Telekomu Slovenije, ga. Mateja Matzele Golob, je predstavila, kako izbirajo nove kadre v njihovem podjetju, na kaj naj bodo kandidati pozorni ob prijavi na delovno mesto in na zaposlitvenem razgovoru. Simon Šketa, ki v Telekomu Slovenije skrbi za socialna omrežja, je izpostavil, zakaj je pomembno, da imajo iskalci zaposlitve svoje profile na družbenih omrežjih, kot so LinkedIn, Facebook, Instagram. Mladim je dal koristne predloge, kako uporabljati omrežja z namenom, da pridobijo novo službo. Gospod Žiga Godec iz Prve Osebne zavarovalnice pa je predstavil možnosti investiranja za varno prihodnost in odgovoril na precej vprašanj, ki so se porajala mladim ob njegovem nastopu.

Vsi udeleženci dogodka Dan po diplomi imajo tudi možnost dostopa do mentorja iz gospodarstva, da razvijejo svojo podjetniško idejo. S pristopom k projektu Dan po diplomi želimo na fakulteti mladim pomagati, da začnejo pravi čas razmišljati o lastni karieri in teme obravnavati z vidika, ki jim običajno ostaja skrit.

Več na Danpodiplomi.si

Skip to content