8. KoMe študentska konferenca 12. 4. 2018

V četrtek, 12. 4. 2018 se je odvila že 8. študentska konferenca “Izzivi mladih in priložnosti v mednarodnem okolju”. Letošnja konferenca je obravnavala zaposlitve prihodnosti. Govorci so bili posamezniki, ki so uspeli tako v domačem kot tudi v mednarodnem okolju ter so dejavni tudi na področju pomoči mladim, ko se odločajo za vstop v mednarodni prostor.

Gospa Sonja Majcen, koordinatorica Informacijske točke Evropske unije Europe Direct Savinjska, je študentom predstavila priložnosti za pripravništvo in prostovoljstvo v EU. Dr. Nada Trunk Širca je predstavila programa Jean Monnet EU: HELM in €U-InFEd, ki trenutno potekata na fakulteti. Izzive in priložnosti na domačem in tujih trgih Otroške trgovine Hajdi.si je študentom predstavila lastnica trgovine, g. Korošec Jazbinšek. Predstavnica podjetja Par&Mat svetovanje je mlade izzvala s tezo, da je Slovenija druga Silicijeva dolina na svetu in ob koncu jim je predstavnica Centra za poklicno izobraževanje predstavila program mobilnosti Erasmus za mlade podjetnike, ki mladim pomaga pridobiti kompetence in znanja za ustanovitev ali vodenje malega podjetja.

Sledile so predstavitve konferenčnih prispevkov študentov s področij trga dela v Sloveniji in EU, mladinske politike, prostovoljstva ter inovacij.

Omenjena konferenca je študentom omogočila dodaten vpogled v priložnosti na trgu in v poslovni svet.