Kriptosvet – sanjska naložba ali napihnjen balon?

Mednarodna fakulteta za družbene in poslovne študije (MFDPŠ) v Celju je danes izvedla javno predavanje z naslovom Kriptosvet – napihnjen balon ali zamujena priložnost, ki je naletel na velik odziv javnosti.

Danes smo na fakulteti izvedli javno predavanje z naslovom Kriptosvet – sanjska naložba ali napihnjen balon, ki je dosegla izjemen interes med mladimi in širšo zainteresirano javnostjo, saj se je predavanja udeležilo več kot 100 obiskovalcev.

Uveljavljeni finančni analitik in upravljalec premoženja ter naš bivši diplomant Luka Gubo je spregovoril o tem kaj so kriptovalute, da mora posameznik, če želi začeti trgovati najprej imeti kriptodenarnico in svoj zasebni ključ, ki ga je treba skrbno varovati. Pojasnil je kako poteka prodaja in nakup kriptovalut in predstavil je pomen rudarjenja, kaj je zanj potrebno in kaj prinaša rudarjem zaslužek. Omenil je, da se le-ti v želji po hitrejšem uspehu povezujejo v mining poole ter da si v primeru uspeha delijo nagrado.

Mlade je opozoril, da ni sistema, ki bi vedel kaj in kdaj kupiti in kdaj prodati. Težko je oceniti v kateri fazi napihnjenega balona se nahajamo, zato je mladim svetoval, da naj raje svoj čas investirajo v znanje o finančnih trgih in kriptovalutah, ki jim bo koristilo pri iskanju zaposlitve.

Opozoril je tudi na možnosti prevar in dodal, da skladi in investicijske banke še ne morejo sodelovati v kriptosvetu in da čaka trenutek, ko bo zakonodaja to omogočala. Razprava se je zaključila, ko so odgovore na svoja vprašanja dobili vsi vedoželjni posamezniki.

Na fakulteti hkrati poteka Jean Monnet projekt Evropske integracije in finančna pismenost, kar naj bi prispevalo k ozaveščanju mladih za odgovorno ravnanje z denarjem.

Skip to content